Bezoek aan het religieuze erfgoed van Oudenbosch

Wandel mee en breng een bezoek aan het prachtige religieuze erfgoed van Oudenbosch.

Informatie:
Wat:
  Bezoek aan het religieuze erfgoed van Oudenbosch
Waar: Fidei et Arti
Adres: Pastoor Hellemonsstraat 1
4731 HV Oudenbosch
Wanneer: Zaterdag 6 oktober 2018 
Tijd: van 10.00 uur tot 16.30 uur
Prijs: €10 euro
Inclusief: Entree, koffie en thee met iets lekkers, rondleiding en of rondwandeling, lunch, afsluiting met wat te drinken

U wordt ontvangen in Fidei et Arti. Hier zal Mark Buijs van de Heemkundekring een presentatie geven over het religieus erfgoed van Oudenbosch.
Hierna volgt u drie verschillende rondleidingen:

  • De Basiliek waar u de sfeer van de St. Pieter van Rome kunt opsnuiven. Ervaren gidsen nemen u mee in het bijzondere verhaal van de Basiliek. 
  • Gidsen verzorgen rondleidingen langs de monumentale gebouwen van het voormalige Instituut Saint-Louis, zoals de prachtige grote cour, de gerestaureerde gevels van de Vincentiusbouw en Aloysiusbouw en het voormalige Latijns College.
  • Halverwege de 19e eeuw vestigden zich twee kloosters, de Broeders van Saint-Louis en de paters Jezuïeten, die elk vanaf 1841 een tuin aanlegden. Beide tuinen vormen thans het Arboretum. U wordt in groepjes door meerdere gidsen rondgeleid.

De lunch is in Brasserie Tivoli, gevestigd in een prachtig gebouw met Neogotische en Neorenaissance kenmerken, gebouwd door de Jezuïeten in 1835.

Een druk programma, maar zeer de moeite waard. 

Kijk hier voor meer informatie over de basiliek.

N.b. De twee rondleidingen zijn grotendeels buiten. Kleed u zich daarop. In het arboretum zijn onverharde paden. Rolstoel rijden/duwen kost meer kracht! 

Gratis parkeren. Op het St. Annaplein, EMTÉ parkeerterrein in de julianalaan en achter de Basiliek is ruim voldoende parkeergelegenheid op enkele minuten loopafstand.