Veelgestelde vragen

Algemeen

Kan ik op de dag zelf nog een kaartje kopen?
Ja! Op de dag zelf kun je gewoon een kaartje kopen bij de kassa voor 15 euro (zolang de voorraad strekt). 

Ik heb geen bevestiging ontvangen van mijn gekochte tickets?
Heb je geen bevestiging ontvangen, maar wel betaald? Mail dan even naar klantcontactcentrum@kro-ncrv.nl voor meer informatie.

Hoe kom ik er?
Adres
Kasteel Groeneveld
Groeneveld 2
3744 ML Baarn

Auto & Parkeren 
Per auto: vanaf de A1 (Amersfoort – Amsterdam): afslag Baarn-Noord / Soest (afrit 10).  Op de N221 richting Baarn/Soest bij rotonde afslag naar Kasteel Groeneveld.

Er is ruime parkeergelegenheid, ook voor invaliden. Als het parkeerterrein bij het Kasteel vol is word je verwezen naar een ander parkeerterrein rondom het Kasteel. Vanaf daar gaan er shutlebusjes naar het festivalterrein.

Openbaar vervoer 
Vanaf NS station Hilversum, zie 9292.nl; vanaf NS station Baarnongeveer een half uur lopen. Op het station zijn fietsen te huur.

Toegankelijkheid 
Het terrein is toegankelijk voor mindervaliden/rolstoelen. De meeste foodtrucks en stands staan op het gras, maar er zijn wel verharde paden. Daarbij zijn er verschillende wandelroutes die rolstoeltoegankelijk zijn. In het kasteel zit een lift.

Wat als het regent?
Als het regent, gaat het BinnensteBuiten Festival gewoon door. Veel activiteiten zijn in tenten en in het kasteel. Trek je regenlaarzen aan en kom gewoon genieten van al het leuks op het festival!

Ik heb een kaartje gekocht, maar deze niet ontvangen?
Wanneer je een kaartje hebt gekocht en betaald, krijg je via mail een bevestiging en een aparte mail met hierin je tickets. Dit wordt vrijwel tegelijkertijd verstuurd. Check eerst even je spambox als je niets ontvangen hebt. Is dat ook niet het geval, neem dan even contact met ons op via klantcontactcentrum@kro-ncrv.nl  Het kan zijn dat we tijdens het festival niet kunnen reageren maar kom dan vooral naar de kassa, dan zoeken we daar het probleem en de oplossing!

Wat zijn de openingstijden van het festival?
Het festival vindt plaats van 10.00 uur tot 18.00 uur. De deuren gaan om 10.00 uur open.

Ik ben standhouder. Kan ik een activiteit aanbieden?
Ja zeker, heel graag! We zijn altijd geïnteresseerd in leuke activiteiten! Laat het ons weten via klantcontactcenturm@kro-ncrv.nl

Kan ik helpen met de organisatie of op het festival zelf?
We zijn altijd op zoek naar mensen die ons (vrijwillig) kunnen helpen met de voorbereidingen of op het festival zelf. Neem contact op met klantcontactcentrum@kro-ncrv.nl

Tot hoe laat mag ik binnenkomen?
Je mag de hele dag binnenkomen bij het BinnensteBuiten Festival. Het festival vindt plaats van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Is er een fietsenstalling?
Ja, er is een fietsenstalling aanwezig bij de ingang van Kasteel Groeneveld.

Toegang/Tickets

Kan ik op de dag zelf nog een kaartje kopen?
Ja! Op de dag zelf kun je gewoon een kaartje kopen bij de kassa voor € 15,-.

Ik heb geen bevestiging ontvangen?
Heb je geen bevestiging ontvangen, maar wel betaald? Mail dan even naar klantcontactcentrum@kro-ncrv.nl

Is het toegestaan het festival te verlaten en weer terug op te gaan?
Ja, op vertoon van je ticket kan je altijd het festivalterrein af en weer op. Hou er wel rekening mee dat je opnieuw door de kaartcontrole heen moet.

Ik heb tickets gekocht, maar kan toch niet, kan ik ze teruggeven?
Helaas is het niet mogelijk om gekochte tickets terug te nemen, maar wie weet kan je er iemand anders blij mee maken.

Zijn kinderen gratis tot een bepaalde leeftijd?
Ja, kinderen tot 16 jaar mogen gratis naar het festival. Je hoeft hiervoor geen ticket te bestellen.

Kan ik op vertoon van mijn e-ticket op mijn mobiel toegang krijgen tot het festival?
Ja, dit kan.

Op het festivalterrein

Wat mag ik wel en niet meenemen naar het festival?

Onze huisregels:

• Toegang tot het evenemententerrein is alleen op vertoon van een geldig toegangsbewijs. Ter bescherming van jouw eigen en andermans veiligheid kan je worden gevisiteerd of je bezittingen worden gecontroleerd.

• Betreden van het evenemententerrein is op eigen risico, de organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor materiele of immateriële schade in welke vorm dan ook. De organisatie is nimmer aansprakelijk voor verloren, gestolen en/of beschadigingen aan persoonlijke eigendommen.

• Onderstaande zaken mag je als bezoeker niet meenemen naar het festivalterrein:

o glas, blik, vuurwerk, (vuur)wapens en gevaarlijke voorwerpen

o professionele film-, video-opnamemateriaal en professionele/commerciële fotografie mag alleen met goedkeuring van de organisatie

o zelf meegenomen eten en/of drank;

o huisdieren. Hulphonden zijn wel toegestaan. Deze moeten voor aanvang aangemeld worden bij de organisatie via klantcontactcentrum@kro-ncrv.nl

• Wij zijn te gast bij Kasteel Groeneveld, wij rekenen op ieders medewerking om het landgoed, het kasteel en de evenementenvelden schoon te houden en niet te beschadigen.

• We verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar.

• Tijdens het festival zullen foto’s & video-opnamen gemaakt worden ten behoeve van de uitzending van BinnensteBuiten en voor promotionele doeleinden. Van het BinnensteBuiten Festival, maar ook van deelnemende partijen. Iedereen die ons evenement bezoekt gaat hiermee akkoord.

• In situaties waar de huisregels niet in voorzien, beslist de organisatie en/of beveiliging over mogelijk te nemen maatregelen. De beslissing van de organisatie hieromtrent is bindend.

• We rekenen op een mooi evenement! Behandel elkaar met respect en volg de aanwijzingen van onze medewerkers op. Fysiek en verbaal geweld, seksuele intimidatie, discriminatie, wildplassen en bijvoorbeeld bedreiging horen niet op het evenement thuis.

Moet ik met munten betalen op het festival?
Nee, op het BinnensteBuiten Festival kan je overal direct pinnen en je hoeft dus geen festivalmunten te kopen. Je kunt ook met contant geld betalen. Cash geld opnemen is op en rondom het terrein niet mogelijk.

Mag ik medicijnen meenemen naar het festival?
Medicijnen mogen uiteraard mee het festivalterrein op.

Zijn er kluisjes of is er een garderobemogelijkheid?
Nee, deze zijn niet aanwezig.

Kan ik met pin betalen op het festivalterrein?
Je kan bij bij alle horecapunten en overige standhouders pinnen. Er kan geen contant geld op het terrein of in de buurt van het terrein worden opgenomen.

Is er een plek om mijn baby te verschonen?
Zeker, op het terrein is een verschoonplek aanwezig.

Kan ik een flesje of babyhapje opwarmen?
Dat kan, we zorgen dat er een magnetron aanwezig is.

Ik heb een allergie, kan ik dan wel wat lekkers kopen op het festival?
We zorgen dat er verschillende type foodtrucks/eettentjes aanwezig zijn, zodat er voor eenieder wat wils is. Denk bijvoorbeeld aan glutenvrij of vegetarisch.

Mag ik eten en drinken meenemen?
Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen naar het festival. Op het terrein zijn genoeg eet- en drinktentjes aanwezig. Voor hele kleine kinderen mogen flesjes en/of hapjes meegenomen worden.

Over het programma

Wat is er te doen?
Op het BinnensteBuiten Festival is heel veel te beleven. Onder het tabje ‘Wat is er te doen?’ vind je alle (gratis) activiteiten overzichtelijk bij elkaar.  De meeste onderdelen zijn vrij toegankelijk, dus schuif lekker aan!

Zijn de activiteiten gratis?
Bijna alle activiteiten zijn inbegrepen in de ticketprijs.

Is er iets te doen voor kinderen?
Zeker! We hebben bij de programmering aan alle leeftijden gedacht. Van speurtochten, tot de Fabeltjeszolder en Macrameeën voor ouders en kinderen.

Moet ik meteen vanaf 10.00 uur aanwezig zijn?
Nee hoor, de hele dag door zijn er allerlei leuke activiteiten te doen en optredens te zien. Optredens zijn vaak meerdere keren per dag.

Waar vind ik het programma (tijdschema)?
Het volledige programma kun je een week van tevoren op onze website. Op de dag zelf krijg je een programmaboekje van ons.